Grenzeloos

In Projecten by

Een vergelijkend onderzoek naar maatregelen voor veroordeelde reizende zedendelinquenten met betrekking tot binnen- en buitenland en hun profielen

Naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf over de zaak van Nederlander Hans V. worden er in januari 2019 Kamervragen gesteld over reizende zedendelinquenten. Tevens komt de zaak en de daarbij komende zorgen over de reisbewegingen van veroordeelde zedendelinquenten aan bod in het Algemeen overleg (AO) over slachtofferbeleid in de Tweede Kamer op 13 februari. In het AO-overleg wordt minister Dekker verzocht om de mogelijkheden voor reisbeperkende maatregelen in kaart te brengen.

In opdracht van het WODC voeren Bureau Beke en Ecorys een internationaal vergelijkend onderzoek uit naar maatregelen die erop zijn gericht dat kindersekstoeristen niet naar het buitenland kunnen reizen om seksueel misbruik te plegen met minderjarigen. We bestuderen wetenschappelijke en grijze literatuur, houden interviews in Nederland en in een nader te bepalen aantal buitenlanden.

Opdrachtgever
Ministerie van Justitie en Veiligheid (WODC)

Projectteam
Team Bureau Beke: Anton van Wijk, Joey Wolsink en Hester de Boer
Team Ecorys: Brigitte Slot, Linette Swart en Gabrielle op t Hoog