Lees meer

Rijgedrag gevolgd

In Projecten by

Het CBR zoekt samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar nieuwe mogelijkheden om hardnekkig risicovol rijgedrag aan te pakken. Een mogelijkheid die men wil laten onderzoeken is het gedurende langere tijd monitoren en toetsen van verkeersgedrag door middel van technologie in de auto. Dit kan middels een drive tag of een black box. Bureau Beke zal de praktijkproef volgen en onderzoek uitvoeren.

Lees meer

Mensenhandel: het verhaal achter de cijfers

In Projecten by

In Nederland worden jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 mensen slachtoffer van mensenhandel. CoMensha heeft de taak om de feiten over de aard en omvang van (vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel in Nederland in beeld te brengen. Zij zien de laatste 10 jaar een afname in het aantal meldingen van (vermoedelijk) slachtofferschap. In opdracht van CoMensha en de Nationale Politie voert Bureau Beke twee deelonderzoeken uit naar (factoren die van invloed zijn op) het teruglopende aantal meldingen aan CoMensha.

Lees meer

Buiten de lijnen?

In Projecten by

Voor veel kinderen is doorbreken in het betaald voetbal een droom, maar voor velen is het realiseren van deze droom een utopie. Van de ongeveer 1,2 miljoen kinderen, jongeren en volwassenen die jaarlijks lid zijn van de KNVB, spelen ongeveer 3.600 kinderen en jongeren bij een Betaald Voetbalorganisatie (BVO). Bureau Beke gaat samen met LokaleZaken in opdracht van de KNVB een fenomeenonderzoek naar de maatschappelijke of criminele carrières van (voormalig) BVO-jeugdspelers uitvoeren.

Lees meer

Aanhoudings- en Ondersteuningsteams en Ondersteuningsgroepen

In Projecten by

De afgelopen 30 jaar is er af en toe onduidelijkheid en discussie geweest over de status, bevoegdheden, werkwijzen, toerusting, aansturing en besluitvorming tot inzet van Aanhoudings- en Ondersteuningsteams en Ondersteuningsgroepen, maar ook over de verschillen en overeenkomsten tussen deze geweldspecialisten van de politie. Het is de aanleiding tot het onderzoek dat Bureau Beke en Jaap Timmer (Vrije Universiteit Amsterdam) in opdracht van het WODC gaan uitvoeren.

Lees meer

Risicoanalyse GGNet Warnsveld

In Projecten by

Op Groot Graffel, het terrein van GGNet in Warnsveld, worden in de toekomst nieuwe cliëntgroepen gevestigd. Dit zijn cliënten van GGNet die nu nog elders gehuisvest zijn en, als de veiligheids- en leefbaarheidssituatie dit toelaat, forensische cliënten. Bureau Beke is gevraagd om een risicoanalyse uit te voeren.

Lees meer

Eindhoven Airport: ondermijning in beeld

In Projecten by

In opdracht van de Driehoek-plus, de gemeente Eindhoven start Bureau Beke per 1 mei 2023 met een onderzoek naar de aard en omvang van de (geregistreerde) criminaliteit op en rondom het logistieke knooppunt Eindhoven Airport en de kwetsbaarheden die aanleiding geven tot deze georganiseerde criminaliteit.

Lees meer

Evaluatie #Alertprogramma

In Projecten by

Het doel van dit evaluatieonderzoek is om inzicht te geven of het #Alertprogramma bijdraagt aan de bewustwording van de deelnemers van de omvang, nabijheid en impact van criminele ondermijnende activiteiten waarvoor jongeren geronseld worden.

Lees meer

Evaluatie Halt-Schoolspreekuren

In Projecten by

In opdracht van KFZ-Jeugd voert Bureau Beke een evaluatie naar de ouderbetrokkenheid binnen de Schoolspreekuren uit. Eerst wordt bekeken hoe ouderbetrokkenheid in de Schoolspreekuren geoptimaliseerd kan worden. Dan zal onderzoek verricht worden naar de effecten van ouderbetrokkenheid in “oude” vorm en na “optimalisering”. Daarna zal voor alle onderzoeksresultaten bekeken worden in hoeverre deze in brede zijn bruikbaar zijn voor het forensische jeugdveld.