Sinds 2016 voert Bureau Beke een periodieke monitoring rondom azc Zutphen uit. De monitoring dient als input voor het dynamisch beheerplan dat door de beheergroep wordt uitgevoerd. Vanaf september 2024 wordt de achtmeting uitgevoerd.
De invloed van bovenlokale criminele fluïde netwerken op Nijmeegse wijken
Om te voorkomen dat jongeren en jongvolwassenen uit drie Nijmeegse wijken in aanraking komen met of doorgroeien in de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit, moet beter inzicht worden verkregen in de aard en omvang van verschillende onderzoeksdoelgroepen. De gemeente Nijmegen heeft Bureau Beke gevraagd onderzoek te doen. Op basis hiervan wordt nagegaan of de bestaande aanpak afdoende is of bijstelling behoeft.
De doorontwikkeling van het Youth Cyber Team
De evaluatie van de pilot Youth Cyber Team toonde dat er een goede basis is gelegd, maar dat met name praktische randvoorwaarden de resultaten hebben tegengewerkt. Indien deze praktische randvoorwaarden beter geregeld worden, is er veel winst te behalen. Met het doel om het Youth Cyber Team door te ontwikkelen aan de hand van verbeterpunten uit de pilot en te zorgen voor meer kennis over en weerbaarheid tegen gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime.
Het creëren van een kansrijke toekomst
De gemeente Den Helder heeft de ambitie om alle jongeren kansen en mogelijkheden te bieden en een veilige leefomgeving voor hen te creëren. Hiervoor is onderzoek nodig naar welke risicofactoren bepalend zijn voor het maken van keuzes die de levensloop van de jongeren beïnvloeden. In het verlengde hiervan moet duidelijk worden of de huidige aanpak van risicojeugd voldoet of aanpassing behoeft. De gemeente heeft Bureau Beke gevraagd dit te onderzoeken.
Monitoring veiligheid een leefbaarheid rondom amv-locatie in Leusden
Voor de gemeente Leusden voeren we een nul- en eenmeting Veiligheid en Leefbaarheid rond de nog nieuw te vestigen amv-locatie in Lesuden uit. Deze monitoring geeft belangrijke informatie voor het toekomstige beheer rondom de amv-locatie.
Lessen trekken uit het verleden en heden
De gemeente Dordrecht wil jongeren uit Dordrecht West veilig en kansrijk laten opgroeien. Om dit doel te bereiken, voert Bureau Beke een kwalitatief leefwereld- en levenslooponderzoek onder jongeren uit. Het onderzoek moet inzichtelijk maken welke risicofactoren van invloed zijn op het maken van keuzes die bepalend zijn voor de levensloop. In het verlengde hiervan moet het onderzoek duidelijk maken welke interventies passend en effectief zijn.
Ondersteuning Auditteam Voetbal en Veiligheid
Het Auditteam Voetbal en Veiligheid is een onafhankelijk adviesorgaan ingesteld door de minister van Justitie en Veiligheid en bestaat uit (oud-)bestuurders van gemeenten, politie, veiligheidsregio’s en BVO’s. Het Auditteam onderzoekt fenomenen in het (betaald) voetbal die de veiligheid (kunnen) beïnvloeden.
Plofkraken – een explosief misdrijf?
Honderden keren per jaar rijden Nederlandse plofkrakers de grens over om in Duitsland (en andere buurlanden) hun slag te slaan. De daders laten met de explosieven grote ravages achter, met gevaar voor de omgeving, terwijl zij terugkeren met tientallen duizenden euro’s per keer. In opdracht van Programma Politie en Wetenschap voert Bureau Beke een onderzoek uit naar het fenomeen en de daders.
Hilversum in het vizier krijgen
In Nederland groeit de zorg over het toenemende drugsgebruik en wapenbezit onder jongeren. Ook in de gemeente Hilversum is deze zorg toegenomen, waardoor drugshandel op straat een van de vier veiligheidsprioriteiten van het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026 is.
De poortwachtersrol van notarissen onderzocht
In opdracht van RIEC- Amsterdam Amstelland onderzoekt Bureau Beke de omstandigheden die een adequate uitoefening van de poortwachtersrol van notarissen in het vennootschapsrecht beïnvloeden. Hoe kan het dat het merendeel van de notarissen haar rol als poortwachter zonder problemen op zich lijkt te nemen waar sommigen al dan niet bewust het opzetten van frauduleuze en criminele ondernemingen ondersteunen?