Bureau Beke heeft een nieuwe algemeen directeur

In Nieuws by

Sinds juni dit jaar maakt Bureau Beke deel uit van de Veiligheid en Handhaving Groep (VHG). Daarmee kwam er naast de inhoudelijk directeur Henk Ferwerda een nieuwe algemeen directeur; Gert-Jan Schippers. We stellen hem graag even aan jullie voor.

Wie is Gert-Jan?

Gert-Jan Schippers (39), is woonachtig in Ede en is opgegroeid in Amstelveen. Na zijn studie bedrijfskunde is hij aan de slag gegaan voor de lokale overheid en is hij werkzaam geweest als business controller. De master Public Controlling heeft hij aan de Erasmus Universiteit behaald. Gert-Jan heeft na een korte periode als ambtenaar gekozen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Vanuit een interim rol bij de gemeente Zaanstad is hij de wereld van Veiligheid en Handhaving ingestapt. Hierbinnen heeft hij diverse projectleiders en management rollen gehad en dit was voor hem aanleiding om zes jaar geleden Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving op te richten. Sindsdien heeft hij diverse opdrachtgevers mogen ondersteunen in dit vakgebied en mogen bouwen aan de groei van een mooi adviesbureau. Het adviesbureau is ook onderdeel geworden van VHG, waar Gert-Jan tevens algemeen directeur is.

In gesprek met Gert-Jan

Waarom de samenwerking met Bureau Beke?

Bureau Beke is een gerenommeerd onderzoeksbureau dat ik vanuit het werkveld al meerdere keren was tegengekomen. De kans om met en voor Beke te werken is uniek en die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Voor opdrachtgevers betekent de samenwerking tussen beide bureaus (en andere bedrijven binnen de groep) een waardevolle aanvulling. Dit was voor mij en mijn compagnon Alwin de Lijster een belangrijke reden om Bureau Beke toe te voegen aan VHG. Bureau Beke doet onderzoek en geeft advies op het gebied van veiligheidsvraagstukken en criminaliteit. Deze activiteiten versterken de groep en tegelijk bieden de andere bedrijven diensten die Bureau Beke tot voor kort niet kon aanbieden aan haar opdrachtgevers, zoals onder andere het leveren van professionals.

Wat merkt de buitenwereld van de veranderingen binnen Beke en de samenwerking binnen VHG?

Met Bureau Beke gaan we een sterke toekomst tegemoet. Naast het uitbreiden en het versterken van het team onderzoekers, zullen we de kennis en expertise van het bureau verder uitbreiden en verbreden. Samen met de andere bedrijven van VHG werken we aan nieuwe modellen en instrumenten die in de praktijk ingezet kunnen worden om effectief een veilige samenleving te realiseren. Hierbij zal Henk Ferwerda zich als inhoudelijk directeur richten op de kwaliteit van het bureau en zal ik mij meer richten op de bedrijfsvoering en de strategische richting. Verder zal ik de komende tijd diverse partners, opdrachtgevers en andere belangrijke relaties van Bureau Beke opzoeken en leren kennen.