Lees meer

De Volkskrant: De woeste en wilde kweekvijver voor Feyenoord-hooligans

In Nieuws by

In de strijd tegen het voetbalgeweld trekt een van de hooligangroepen van Feyenoord de aandacht met intimiderende acties: de Rotterdam Jongeren Kern. Hun fanatisme is ook in Europa berucht. Vanavond speelt Feyenoord uit (zonder fans) de kraker tegen AS Roma. Henk Ferwerda van Bureau Beke werkte mee aan het artikel in De Volkskrant.

Lees meer

Richard Staring: ‘Volle kracht vooruit!’

In Nieuws by

Na ruim dertig jaar voor verschillende universiteiten te hebben gewerkt, is Richard Staring sinds 1 april werkzaam als senior onderzoeker bij Bureau Beke. Daarnaast blijft hij een dag per week hoogleraar empirische criminologie aan de Erasmus School of Law.

Lees meer

Emily Berger versterkt ons onderzoeksteam

In Nieuws by

Emily Berger versterkt sinds kort ons onderzoeksteam. Ze heeft een brede sociaalwetenschappelijke achtergrond en studeerde in 2017 af als socioloog aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien heeft ze gewerkt als onderzoeker in het veiligheidsdomein.

Lees meer

Openbare orde in coronatijd

In Nieuws by

Door de rellen tijdens de coronacrisis is de belangstelling voor grootschalig politieoptreden in ME-verband weer opgeleefd, constateert Lex Cachet. Hij bespreekt op ‘Platform O’ een recent rapport dat wij samen met de Vrije Universiteit schreven en waarin we de Mobiele Eenheid in het huidige tijdsgewricht hebben onderzocht.