10 september: Webinar Risico Radar Ondermijning

In Lezingen, Nieuws by

Shintō Labs organiseert in samenwerking met het RIEC Rotterdam en Bureau Beke een webinar over de Risico Radar Ondermijning. Het doel van de Risico Radar Ondermijning is om op basis van open bronnen en open data realtime zicht te krijgen op risico’s op ondermijnende fenomenen in een gemeente. Het RIEC maakt nu ook dergelijke ondermijningsbeelden voor de gemeenten in de regio Rijnmond, echter dit kost veel handwerk van analisten en het is slechts een momentopname.

Open data en bronnen als uitgangspunt
Bureau Beke heeft een systematische literatuursearch uitgevoerd en interviews met experts afgenomen om zicht te krijgen op delictsoorten, modus operandi en mogelijke indicatoren binnen het thema ondermijning. Samen met medewerkers en analisten van het RIEC zijn de opbrengsten van de literatuursearch en interviews vertaald naar indicatoren en mogelijke open data en openbare bronnen.

Prototype voor schaalbare oplossing
Shintō Labs heeft de vastgestelde indicatoren en bronnen op basis van data science vertaald naar een datagedreven applicatie via de Shintō Design Sprint methode. Dit geeft medewerkers van de betreffende gemeente op een intuïtieve manier, en op near real-time basis, inzicht in risico’s op ondermijning. Het doel is dat de RRO snel en makkelijk schaalbaar is naar andere gemeenten in de regio Rotterdam maar ook daarbuiten.

Inschrijven
Tijdens het webinar zullen we de aanpak toelichten en het prototype demonstreren. Voor een webinar heb je alleen maar een desktop/tablet met geluid en Internetverbinding nodig. Wil je deelnemen? Schrijf je dan hieronder in.

N.B. het webinar is alleen toegankelijk voor overheidsprofessionals op het gebied van openbare orde en veiligheid!