Bureau

Bureau Beke is een middelgroot bureau dat gevestigd is in Arnhem en gespecialiseerd is in onderzoek en advies op het gebied van veiligheidsvraagstukken en criminaliteit.

Het bureau werd in 1987 opgericht door Balthazar Beke. In 1993 werd Henk Ferwerda mededirecteur en in 2003 nam hij het bureau over. Vanaf 2022 is Bureau Beke onderdeel van de Veiligheid en Handhaving Groep (VHG). Gert-Jan Schippers en Henk Ferwerda vormen de directie van Bureau Beke. We werken in een multidisciplinair team bestaande uit criminologen, psychologen, juristen en sociologen en richten ons op het terrein van criminaliteit en veiligheidsvraagstukken.

Wij zijn gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van beleids- en opsporingsbeslissingen, methodiek- en instrumentontwikkeling, trainingen en projectbegeleiding.

Bureau Beke ondersteunt zijn opdrachtgevers optimaal bij de publicitaire profilering van het beleid. Dit gebeurt onder meer door het geven van lezingen en de plaatsing van artikelen in vaktijdschriften. We gaan altijd terughoudend en zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

Mocht uw interesse voor de activiteiten van Bureau Beke zijn gewekt, belt u ons dan voor meer informatie. Wij staan graag klaar voor een oriënterend gesprek. Waar nodig verleent ons bureau al in een vroegtijdig stadium ondersteuning bij het formuleren van projectvoorstellen, de financiering van onderzoeksopdrachten en het leggen van contacten met subsidiegevers. Het mag voor zich spreken dat een dergelijk voortraject vrijblijvend is en dat daaraan geen kosten verbonden zijn.